Tökéletes háziasszony cím


    Vannak olyan emberek, akiknek nagyon jó a „külső csomagolása”, és vannak olyan személyek, akiknek „csak” jó. Szánt szándékkal nem sorolom tovább, mert nem látom értelmét. Sok vicces weboldal tesz közzé olyan képeket, amin egy gyönyörű modell igen kevés ruhában a konyhában pózol, hasonlóképp, mint a képen látható hölgy. A képek címe pedig: tökéletes háziasszony. A kommentelők többségét férfiak alkotják. Hozzászólásuk arról szól, hogy elfogadnának egy ilyen háziasszonyt, süthetne nekik, és még egyéb erotikus töltésű kommenteket írtak a képet nézegetők. Felmerült bennem az a kérdés, hogy a nagyon jó „külső csomagolás” ilyen sokat számít? Csak a modell alkatú és szépségű karakterek kaphatják az ehhez hasonló címeket? Azért, mert valaki olyan alkattal, adottságokkal rendelkezik, mint a képen látható hölgy, már egyből tökéletes háziasszonnyá válik? Valóban ilyen sokat számít a nagyon jó „külső csomagolás”? Nem inkább a kisugárzáson van a hangsúly? És azon, hogy az egyiket megfogja valami a másik külsejében? Olyan dolog, amit sosem felejt el az elbűvölt? Például az igéző szemeket, a természetes ajkakat, a formás popsit, és még megannyi dolgot sorolhatnék, ami megragadhat egy embert… Esetleg nem kéne fenn akadnom ezen, mert ez csak egy vicc? 
Ha meg vicc, akkor a nőkre meg miért nem gondolnak, és viccelődnek például egy olyan kaliberű fiatalember, mint amilyen a képen  látható, hogy ő meg a  „tökéletes férjjelölt”? Na, mindegy. Én megtettem, vagyis megpróbáltam... :)

Viszont maradjunk a témánál: sajnos hallottam már olyan emberről, aki kijelentette annak a teltkarcsú lánynak, akivel rendszerint összejárt - hogy kielégítse saját önző vágyait -, hogy csak akkor lép a lánnyal párkapcsolatba, ha az lead pár kilót. A lány szerelmes volt a fiúba… Itt már a feltételhez kötés, és nem utolsó sorban a kihasználás is megjelenik. De a lényeg: a fiú csak akkor jön össze a lánnyal, ha a lány vékonyabb lesz. Mi történik? Szerintem nem ő az egyetlen ember, aki ilyen feltételhez köti egy párkapcsolat kialakulását. Nem értem! A szerelem a külsőbe szeret bele? A szerelemnek ilyen sokat számít az, hogy valaki jól nézzen ki? Ilyen drasztikusan közrejátszik a párkapcsolatok kialakulásában a külső?
Sok férfi ismerősömtől kérdeztem már meg, milyen a nő ideálja, de csak egyetlen válaszolt a következőképp: „Nincs nőideálom! Minek korlátozzam be magam!?”. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése